úterý 9. prosince 2014

Recenze: Ethan Cross - Pastýř smrti




Autor: Ethan Cross

Název: Pastýř smrti


Název v originále: The Shepherd


Počet stran: 328

Nakladatelství: Knižní klub


Databazeknih
Goodreads

Anotace: Nejvíce ho vzrušují náhodné hry. Rád si hraje s obyčejnými lidmi. Někým, jako jste vy. Seznamte se s Francisem Ackermanem, nejděsivějším sériovým vrahem v Americe… Pokud se zúčastníte jeho hry, bude vás stopovat, pak vás chytí. Nechá vás naživu. Nebo zemřete. Je tolik odlišných způsobů, jak zemřít, a on je zná všechny. Je to součást jeho hry. Chcete si zahrát? Francis Ackerman ano. A právě vás našel…

 Francis Ackerman je jeden z nejděsivějších sériových vrahů vůbec. Hraje se svými obětmi odporné hry, které téměř vždycky připraví o život nejenom dotyčného člověka ale i jeho rodinu. Marcus je bývalý detektiv který se stěhuje na ranč, který mu údajně odkázala jeho teta. Seznamuje se s dcerou místního šerifa, Meggie a vypadá to všechno ideálně..než zjistí že v tohle městě není nic v pořádku. A ještě k tomu si uvědomuje, že je s Francisem Ackermanem, nějakým způsobem propojeným. A bohužel pro něho, Francis si tu uvědomuje také.


Moje dojmy: Tady jsem ani moc popsat děj nemohla abych nespoilerovala, kniha je totiž plná opravdových překvapení. 
Vraždy jsou tu popsány detailně a jsou..no..z některých mi nebylo úplně nejlíp. Prozradím vám, že Ackerman má tři nejoblíbenější věci: Pistoli, nůž, oheň. Už jenom toto by vám mohlo navodit představu, v jakém duchu se asi knížka ponese.
Marcus je sympatický hlavní hrdina, i když je až s podivem, jak z každé situace v pohodě vyvázne. Na konci jsem ale na malou chvilku sympatizovala i s Ackermanem..ano, opravdu jsem zatím normální, i když sympatizuji s masovým vrahem :D
Místní šerif bude hrát v knížce jednu s hlavních rolí a to takovou, že by jste to stoprocentně nečekali..a když už si budete myslet že víte všechno,ukáže se, že jste celou tu dobu nevěděli vůbec nic. 
Je to moje první kniha od tohoto autora a jeho styl psaní mi sedl, od knížky jsem se nemohla odtrhnout a četla až do ranních hodin, i když jsem měla ráno vstávat do školy. Knížka není moc tlustá, má jen něco málo přes 300 stran a ubíhá opravdu svižně.
Dala bych 5 bodů..ale ten konec. Za ten prostě musím dát bod dolů, protože závěrečné rozuzlení mě zklamalo a byla bych radši kdyby tam vůbec nebylo. Přišlo mi to už prostě přitažené za vlasy.
Každopádně se jedná o kvalitní thriller a já všem milovníkům podobných žánrů doporučuji. Nebudete určitě zklamaní. Já navzdory konci taky nebyla a to jsem měla od Pastýře opravdu velké očekávání :) 


Hodnocení:                                             4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat